Subscribe:

Pages

Monday, January 17, 2011

Top 5 simptoma infekcije kompjutera virusom

Kompanija za tehničku podršku iYogi objavila je rezultate dobijene na uzorku od 8000 korisničkih kompjutera i povratnih informacija dobijenih od njihovih korisnika koji pokazuju koji su najčešći simptomi infekcije kompjutera virusom. Evo njihovih rezultata:
Usporen rad kompjutera: ovo uključuje usporeno podizanje i gašenje sistema, sporo otvaranje programa i usporeno surfovanje internetom.

Problemi sa programima: ovo podrazumeva poteškoće sa otvaranjem i zatvaranjem aplikacija što za posledicu ima smanjenje brzine i performansi kompjutera.

Problemi sa internet vezom: problemi sa konektovanjem ili pretraživanjem interneta, otežan pristup email-u, web sajtovima i drugim servisima su prilično pouzdan znak da je kompjuter zaražen virusom.  
Poruke o grešci (Error Message): učestale poruke o grešci koje se pojavljuju u vidu sistemskih pop-up prozora kao što su “Unable to Read Hardware”, “Cannot Launch Application” takođe ukazuju na infekciju kompjutera. 
“Pucanje” sistema: kompjuter koji je inficiran virusom često se restartuje tokom sesije što rezultira gubitkom podataka i smanjenjem produktivnosti.0 comments:

Post a Comment